понеделник, 22 февруари 2010 г.

Двадесет рая, които искам да посетя - Фиджи





6. Фиджи - Канибалските Острови







Фиджи е островна държава в Меланезия, Океания. Състои се от два големи и множество малки острови. Столицата е Сува, а главен град с международно летище - Нанди (Нади). Останалите по-големи градове са Лаутока на остров Вити Леву, Мбуа и Ламбаса на Вануа Леву и Вунисеа.



Страната (повечето острови) е заобиколена от невероятно красив коралов риф, в който живеят неизброимо количество риби. Освен това този риф предпазва брега и действа като естествен вълнолом. Ето защо заливът на Сува е бил желано място за спиране, почивка и презареждане във времената на Великите географски открития. Дори сега Сува е оживено пристанище с традиции.




Островите Фиджи са познати още като Канибалски острови, тъй като местното население се славело със свирепа жестокост. Островите Фиджи са открити за пръв път през 1643 година от датския изследовател Абел Тасман. През 1774 година капитан Кук акостира там, но впоследствие капитан Уилям Блиг прави островите известни.




Туризмът е основният източник на доходи, а също и производството на захар и облекло. Островите са богати също и на злато, кокосово олио, морска храна и дървесен материал. Екзотичните острови Фиджи са една от най-популярните дестинации на Океания.




Слънчеви, уникални и непокътнати островите Фиджи са хиляда мили чист бял пясък, очарователни коралови рифове и сини лагуни...
Фиджи предлага луксозни курорти и хотели, исторически места, каране на сърф и гмуркане. Друга атракция е обиколката на острова с малък самолет, открит автобус или лодка.






Неподправената доброта и гостоприемство на местните жители са просто легендарни и много често се сочат от посетителите на островите като най-запомнящото се преживяване.
Любителите на природата обожават Фиджи. Запокитени далеч в Южния пасифик островите са избегнали неприятните последици от индустриалната революция. Освен това са пощадени от опасните животни, отровните змии и паяци и смъртоносната малария.




1 коментар:

  1. Izglejda haresvash krasivi ostrovi.
    Min. godina posetih ostrov Capri i beshe izkliuchitelno krasivo mqsto.

    http://www.capri.com/en/elenco-luoghi

    ОтговорИзтриване