четвъртък, 18 февруари 2010 г.

Двадесет рая, които искам да посетя - Бали




3. Бали - Островът на Хилядата Храма


Бали е тропически остров, разположен на 8 градуса южно от Екватора, в сърцето на Индонезийския архипелаг - най-големия на планетата, състоящ се от около 17 500 острова. Образува верига заедно с остров Ява на запад и Ломбок на изток.
Заради богатата си история, култура и изкуства - танци, скулптура и живопис, красивите плажове, природа и тропическия климат Бали е смятан за едно от най-красивите места в света. С десетките си хиляди храмове и пагоди Бали е известен още като "Острова на хилядата храма". Столицата на Бали е Денпасар.





Основните градове на острова са пристанището Сингараджа, разположен на западната част на острова и столицата Денпасар, на южния му бряг. Град Убуд западно от Денпасар със своите арт магазини, музеи, галерии, е смятан за културния център на Бали.
Важни туристически атракции са град Кута, Санур, Джибаран, Семинийак и новообновения град Нуса Дуа.




Остров Бали е истински тропически рай, със своите извисяващи се в облаците вулкани, планински склонове, покрити със стъпаловидно оформени оризови тераси, гъста тропическа джунгла, от която се носи аромата на орхидеи, хибискуси и бугенвилеи, с плажове - черни и искрящи под горещото слънце на север и ослепително бели на юг, галени от топлите вълни на Индийския океан.









Почивката на Бали е прекрасна възможност да опознаете богатата култура и изкуствата на неговите жители, запазили в сърцето на ислямска Индонезия своята будистка религия, съчетана с местни традиции и вярвания.
Бали разполага с много красиви хотели, както и с разкошни вили за самостоятелно наемане.





Няма коментари:

Публикуване на коментар