сряда, 19 май 2010 г.

Двадесет рая, които искам да посетя - Американски Вирджински острови







17. Американски Вирджински острови - Раят на Милионерите











Американските Вирджински острови (английски: United States Virgin Islands) са група острови в Карибско море, които съставляват островна територия на Съединените щати. Географски те са част от архипелага на Вирджинските острови (заедно с Британските Вирджински острови.


Американските Вирджински острови се състоят от четирите основни острова Сейнт Томас, Сейнт Джон, Сейнт Кроа и Уотър Айлънд, както и множество по-малки острови. Архипелагът има население от 108 612 според преброяването от 2002 г., а площта му е 352 km². Столица и най-голям град е Шарлот Амали. Американските Вирджински острови са единствената част от Съединените щати, където превозните средства се движат отляво.

Остров Сейнт Томас




Първоначално обитавани от местни племена, островите са открити от Христофор Колумб през 1493. По време на колониалната ера островите са владение последователно на Испания, Обединеното кралство, Нидерландия, Франция, Малтийския орден и Дания. Датчаните постепенно установяват контрол над островите от 1672 до 1733, като основният икономически сектор е производството на захарна тръстика от робски плантации.





След прекратяване на робството през 1848 г., островите губят икономическото си значение и се превръщат в тежест за бюджета на Датската корона. Въпреки няколкократните опити от страна на САЩ да закупят островите от началото на 20 век, те остават датско владение до 1917, когато са купени от САЩ за 25 милиона долара.




Основен отрасъл на Американските Вирджински острови е туризмът, като са посещавани от около 2 млн.туристи годишно. На остров Сейнт Кроа се намира една от най-големите рафинерии в света, която осигурява почти целия износ на островите.

Сейнт Кроа





Вирджинските острови са милионерски рай. Недокоснатата тропическа природа в съчетание с всички екстри, от които се нуждае съвременният човек са превърнали това място в едно от най-мечтаните кътчета на земята.





Тук действително идват хора с големи финансови възможности, които искат да прекарат зимата на някое топло, слънчево и екзотично място, където животът е все още силно зависим от природата и където в същото време да не липсват луксът и удобствата, които са характерни за съвременния начин на живот.

Сейнт Джон





На островите ще намерите прекрасни места за разходка, за разглеждане на природата, или просто да пообщувате с местните. Островите предлагат добри възможности за спортен риболов, плуване с делфини, яздене, водни спортове.










Основна атракция са плажовете с бели пясъци. Красотата им веднага бива оценена от посетителите на островите.

Уотър Айлънд




Индустриалният сектор на Американските Вирджински острови се състои от текстилна промишленост, нефтопреработване, електроника, производство на ром, фармацевтика и сглобяване на часовници.




Няма коментари:

Публикуване на коментар